frumusele.ro > Sanatate / Retete Sanatoase / Budinca de macaroane cu branza la cuptor
logo frumusele.ro
facebook icon Facebook   |   Consiliere!   |   Contact

Aboneaza-te la NEWSLETTER!

Vrei sa primesti in fiecare saptamana pe email noutatile de pe frumusele.ro???


Aboneaza-te cu adresa ta de email si in fiecare miercuri vei primi articolele postate in ultima saptamana.

ABONEAZA-TE
Necesarul Zilnic de Calorii

Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR si personalizeaza-ti meniul in functie de rezultatul obtinut cu ajutorul calculatorului de calorii!


Valoarea RMB arată cantitatea minimă de energie necesară pentru a îndeplini in condiții normale funcțiile fiziologice esențiale ale organismului.

CALCULEAZA
 CONSILIERE !

Nu esti sigura de tinuta ta?

Vrei sa stii ce alta coafura ti s-ar potrivi?

Ai probleme cu silueta?

Ai nevoie de idei noi pentru manichiura ta?

Vrei doar o nota din partea noastra?

Scrie-ne ce sfaturi doresti si specialistele noastre iti vor raspunde imediat!

CONSILIERE

Sanatate

Frumusete

Moda si Stil

Divertisment


ReMedic.ro banner curatatcovoare.ro banner addox.ro schimb bannere


PARTENERI



NEWSLETTER

Vrei sa primesti saptamanal noutatile aparute pe frumusele.ro ? Te rugam sa introduci adresa ta de email:



frumusele.ro - TOATE SUNTEM FRUMUSELE !

Budinca de macaroane cu branza la cuptor

Articol de Carmen | miercuri, 20 feb 2013 | Sanatate | Retete Sanatoase | 5097 vizualizari
Budinca de macaroane cu branza la cuptor
facebook share

Pentru multe dintre noi, budinca de macaroane cu branza reprezinta o amintire frumoasa din copilarie, cand ne "contraziceam" spunand cu mandrie ca "mama mea face cele mai bune macaroane cu branza!" ... "ba mama mea face cele mai bune macaroane cu branza!" si tot asa :)

Aceasta reteta savuroasa este un fel de mancare consistent cu multe calorii insa, daca nu se va abuza de el, nu va avea efecte secundare neplacute. Drept urmare, iti poti permite ca din cand in cand, sa te rasfeti cu o delicioasa budinca de macaroane cu branza.

Pregatirea ingredientelor nu iti va lua mai mult de 10-15 minute, coacerea la cuptor nu va dura mai mult de o ora, asa ca ... merita sa astepti!
Rezultatul va fi impresionant: macaroane gustoase, branza cremoasa si un miros imbietor!

Ingrediente:



- 400 gr de paste macaroane (penne, scoici, fusilli, farfallini sau fundite, gemelli, cochilii, orecchiette)
- 500 gr telemea grasa de oaie sau de vaca (sau 250 gr telemea grasa + 250 gr branza proaspata/cas/branza de vaci, daca se doreste o budinca mai putin sarata - bineinteles, proportiile pot varia dupa gust, astfel incat totalul lor sa fie 500 gr)
- 4 oua
- 450-500 ml lapte
- unt pentru uns vasul (vas cu capacitate de 3 litri)

Mod de preparare - budinca de macaroane cu branza:



Se incalzeste cuptorul la 175-180 de grade.

Se pun pastele la fiert 8-10 minute intr-o oala cu apa clocotita si putina sare dupa care se stinge focul si se mai lasa pastele acoperite in vasul cu apa inca 10 minute ca sa se umfle.
Se scurg pastele de apa in care au fiert, se stropesc cu apa rece dupa care se scurg din nou si se lasa de-o parte.

Branza telemea se da pe razatoarea mare si se adauga peste pastele scurse de apa (daca se folosesc 2 tipuri de branza sau mai multe, dupa gustul fiecareia, se amesteca intai toate branzaturile si abia apoi se adauga peste paste).

Separat, se bat ouale bine si se rastoarna peste paste si branza, amestecand totul cu grija pentru a nu sfarama macaroanele si incorporand treptat si laptele.

Se unge vasul termorezistent cu unt si se rastoarna in el amestecul preparat mai sus dupa care se acopera vasul si se da la cuptor 45-50 de minute, la foc potrivit (175 de grade) ca sa nu se prinda de fundul vasului.
Se verifica dupa 40 de minute daca iese lichid in mijlocul budincii atunci cand se apasa cu dosul unei linguri. Daca s-a inchegat si nu iese lichid mult la suprafata, budinca este gata.

Dupa preferinta, se mai poate adauga cascaval ras sau parmezan la servire. Se manca fie calda fie la temperatura camerei insa budinca este gustoasa si rece de la frigider, a doua zi.

Pofta buna! :)

P.S.: Mai tii minte cand ai mancat ultima oara macaroane cu branza? Ce-ar fi sa incerci acum reteta si sa ne spui cum a iesit? Suntem sigure ca vei spune ca a fost delicioasa!

Mai multe articole pe aceasta tema:
Tags | 


COMENTARII

"Budinca de macaroane cu branza la cuptor"

Ioana zice:
delicioasa!!!!
In sfarsit am reusit sa fac si eu paste mois i cremoase, care nu se usuca si nu arata ca un pietroi cand le scot din cuptor :))))
FFF buna reteta
vineri, 28 mar 2014 la ora 17:31   


ADAUGA COMENTARIU

"Budinca de macaroane cu branza la cuptor"

captcha  = 



copyright © 2011 frumusele.ro | Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din orice pagina a site-ului frumusele.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al administratorului site-ului.