frumusele.ro > Sanatate / Retete Sanatoase / Peste slab cu chips-uri de cartofi si sos tartar
logo frumusele.ro
facebook icon Facebook   |   Consiliere!   |   Contact

Aboneaza-te la NEWSLETTER!

Vrei sa primesti in fiecare saptamana pe email noutatile de pe frumusele.ro???


Aboneaza-te cu adresa ta de email si in fiecare miercuri vei primi articolele postate in ultima saptamana.

ABONEAZA-TE
Necesarul Zilnic de Calorii

Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR si personalizeaza-ti meniul in functie de rezultatul obtinut cu ajutorul calculatorului de calorii!


Valoarea RMB arată cantitatea minimă de energie necesară pentru a îndeplini in condiții normale funcțiile fiziologice esențiale ale organismului.

CALCULEAZA
 CONSILIERE !

Nu esti sigura de tinuta ta?

Vrei sa stii ce alta coafura ti s-ar potrivi?

Ai probleme cu silueta?

Ai nevoie de idei noi pentru manichiura ta?

Vrei doar o nota din partea noastra?

Scrie-ne ce sfaturi doresti si specialistele noastre iti vor raspunde imediat!

CONSILIERE

Sanatate

Frumusete

Moda si Stil

Divertisment


ReMedic.ro banner curatatcovoare.ro banner addox.ro schimb bannere


PARTENERI



NEWSLETTER

Vrei sa primesti saptamanal noutatile aparute pe frumusele.ro ? Te rugam sa introduci adresa ta de email:



frumusele.ro - TOATE SUNTEM FRUMUSELE !

Peste slab cu chips-uri de cartofi si sos tartar

Articol de Carmen | sâmbătă, 11 aug 2012 | Sanatate | Retete Sanatoase | 2273 vizualizari
Peste slab cu chips-uri de cartofi si sos tartar
facebook share

"Peste slab cu chips-uri de cartofi si sos tartar" este o reteta dietetica - desi nu pare - al carei inventator este un fost jucator englez de rugby, Matt Dawson.

Viata de sportiv stim ca nu este tocmai usoara, nu numai din punct de vedere al efortului fizic depus ci si al regimului de viata si al dietei ce trebuie sa fie una extrem de sanatoasa.

Va propunem asadar o reteta dietetica, pe baza de peste slab - se poate prepara cu file de peste eglefin (seamana cu codul, este putin mai dulce si contine 90 de calorii/100 g), cu file de cod (70-80 de calorii/100 g), file de salau sau cu file de merlucius (ambele avand in jur de 80 de calorii/100 g).

Ingredientele pentru reteta de peste slab cu chips-uri si sos tartar sunt suficiente pentru 4 portii si sunt urmatoarele:

Garnitura:
  • 4 cartofi medii pentru copt
  • 4 crengute de cimbru proaspat sau o lingurita de cimbru uscat
  • 2 linguri ulei de masline

  • Sos tartar:
  • 100 g iaurt grecesc
  • o lingura de castraveti murati, tocati marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt sau pisat
  • coaja rasa fin de la 1 lamaie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel tocat marunt
  • piper negru

  • Peste:
  • 4 fileuri de peste fara piele (eglefin, cod, salau, merluciu) - un file ar trebui sa aiba 180-200 g
  • 1 ou batut bine
  • 2-3 linguri de faina
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lamaie taiata in 4 sferturi pentru servire

  • Mod de preparare


    1. Cuptorul trebuie incalzit la 200°C sau la treapta 3 sau 4 (depinde de cuptor).

    2. Cartofii se spala fara a se curata de coaja si se taie apoi pe lung, in felii de 2 cm grosime.
    Feliile de cartofi se scufunda timp de 3 minute in apa clocotita dupa care se scurg bine de apa si se pun intr-un vas in care se adauga cele 2 linguri de ulei de masline si se amesteca bine astfel incat feliile sa fie bine acoperite cu ulei.

    Cartofii astfel unsi cu ulei se rastoarna intr-o tava de copt, se condimenteaza cu sare, piper negru si cimbru si se pun la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand se rumenesac cartofii pe margini.

    3. In timp ce cartofii stau la cuptor, se pregateste sosul tartar: se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru.

    4. Se pune faina intr-un bol larg la gura, oul batut intr-un alt bol iar intr-un al 3-lea bol se amesteca pesmetul cu un praf de sare si piper negru, proaspat macinat.

    5. Fiecare file de peste se va tavali prin faina, apoi se va scufunda in ou dupa care se va tavali prin pesmet.

    Se pun la incins la foc mediu cele 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie lata si se prajesc fileurile de peste timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana devin aurii.

    6. Se monteaza pe farfurie cate un file de peste alaturi de chips-urile de cartofi, o lingura de sos tartar si un sfert de lamaie.

    Pofta buna!

    Mai multe articole pe aceasta tema:
    Tags | 


    ADAUGA COMENTARIU

    "Peste slab cu chips-uri de cartofi si sos tartar"

    captcha  = 



    copyright © 2011 frumusele.ro | Toate drepturile rezervate.
    Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din orice pagina a site-ului frumusele.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al administratorului site-ului.