frumusele.ro > Sanatate / Retete Sanatoase / Pui picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa
logo frumusele.ro
facebook icon Facebook   |   Consiliere!   |   Contact

Aboneaza-te la NEWSLETTER!

Vrei sa primesti in fiecare saptamana pe email noutatile de pe frumusele.ro???


Aboneaza-te cu adresa ta de email si in fiecare miercuri vei primi articolele postate in ultima saptamana.

ABONEAZA-TE
Necesarul Zilnic de Calorii

Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR si personalizeaza-ti meniul in functie de rezultatul obtinut cu ajutorul calculatorului de calorii!


Valoarea RMB arată cantitatea minimă de energie necesară pentru a îndeplini in condiții normale funcțiile fiziologice esențiale ale organismului.

CALCULEAZA
 CONSILIERE !

Nu esti sigura de tinuta ta?

Vrei sa stii ce alta coafura ti s-ar potrivi?

Ai probleme cu silueta?

Ai nevoie de idei noi pentru manichiura ta?

Vrei doar o nota din partea noastra?

Scrie-ne ce sfaturi doresti si specialistele noastre iti vor raspunde imediat!

CONSILIERE

Sanatate

Frumusete

Moda si Stil

Divertisment


ReMedic.ro banner curatatcovoare.ro banner addox.ro schimb bannere


PARTENERI



NEWSLETTER

Vrei sa primesti saptamanal noutatile aparute pe frumusele.ro ? Te rugam sa introduci adresa ta de email:



frumusele.ro - TOATE SUNTEM FRUMUSELE !

Pui picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa

Articol de Carmen | miercuri, 20 iun 2012 | Sanatate | Retete Sanatoase | 2403 vizualizari
Pui picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa
facebook share

Mmmm ... iata o reteta extrem de delicioasa si de sanatoasa: pui picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa.

Este un fel de mancare bogat in fier, proteine si triptofan (un aminoacid esential si un bun antidepresiv natural) care ofera un plus sanatos de energie intregii familii dar care este foarte potrivit si in cazul unei diete.

Garnitura de cartofi wedges si salsa este o combinatie ce induce o stare de bine odata consumata, asa ca dupa aceasta masa copioasa, intreaga familie se va simti bine si relaxata.

Ingredientele pentru puiul picant cu spanac si usturoi, garnisit cu cartofi wedges si salsa sunt suficiente pentru 4 portii si le gasesti detaliate mai jos:

Ingrediente
  • 4 lingurite de unt, la temperatura camerei;
  • 3 lingurite de pasta de usturoi (pisat);
  • o mana de patrunjel, tocat marunt;
  • 2 piepti de pui portionati in 4 bucati;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 150 g spanac proaspat, bine spalat;
  • 100 ml supa de pui;
  • 1 ceapa mica, taiata rondele foarte subtiri;
  • 16 rosii cherry taiate jumatati sau 4 rosii normale, taiate felii.

  • Ingrediente pentru cartofii wedges
  • 550 g cartofi albi, taiati in felii lungi;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce;
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei iute;
  • 4 linguri de ulei de masline.

  • Ingrediente pentru salsa
  • 1 ceapa rosie mica, tocata foarte fin;
  • 2 rosii de marime medie, tocate marunt;
  • un sfert de castravete, tocat fin;
  • o jumatate de ardei dras rosu, tocat fin;
  • 1 avocado de marime medie, curatat si tocat fin;
  • sucul de la o jumatate de lamaie;
  • 2 linguri de frunze de patrunjel tocat fin;
  • ulei de masline sau ulei de usturoi (daca gasesti);
  • sare si piper negru proaspat macinat.

  • Mod de preparare pentru puiul picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa


    Pasul 1 - se incalzeste cuptorul la 190 de grade (sau la treapta 4 pentru cele fara afisaj electronic).
    Intr-un castron se amesteca bine untul moale, usturoiul pisat si patrunjelul dupa care se imparte amestecul in 4 gramajoare.
    Se cresteaza in lateral, pe lungime, cele 4 bucati de piept de pui astfel incat sa se formeze cate un buzunar in care sa se introduca cu o lingura o gramajoara de unt frecat anterior cu usturoi si patrunjel.
    Inchide bine gurile buzunarelor si asezoneaza bucatile de piept de pui cu sare si piper dupa gust.

    Pasul 2 - intr-un vas din sticla termorezistenta, aseaza un pat de frunze de spanac proaspat, peste care torni apoi usor supa de pui, fara a strica "aranjamentul".
    Aseaza bucatile de piept de pui umplute cu unt peste patul de spanac si apoi presara peste ele rondelele de ceapa si cele 16 rosii cherry taiate jumatati ori feliile de rosii normale.
    Adauga sare si piper din nou si apoi acopera vasul cu folie de aluminiu si baga-l la cuptor timp de 30 de minute.

    Pasul 3 - cat sta puiul la cuptor, pregateste cartofii wedges: pune ulei de masline intr-o tava de copt, avand grija sa il intinzi pe toata suprafata si pune apoi si feliile de cartofi.
    Amesteca intr-un castronel sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si boiaua de ardei iute dupa care presara amestecul peste cartofii din tava, amestecandu-i bine cu ambele maini, apoi mai stropeste-i putin cu ulei de masline. Coace cartofii wedges la cuptor pentru 30-40 de minute, sau pana cand devin aurii-aramii.
    (poti tine in cuptor ambele tavi, daca au loc)

    Pasul 4 - Pana vor fi gata cartofii si puiul la cuptor, pregateste sosul (salsa) amestecand toate ingredientele enumerate mai sus pentru salsa, adaugand uleiul de usturoi sau de masline la sfarsit, inainte de a va aseza la masa.

    Pasul 5 - pentru a monta preparatul in farfurie, pune intai pieptul de pui si spanacul intr-o parte, dupa care aseaza cateva felii de cartofi wedges langa pui, lasand putin loc si pentru un mini-castronel umplut cu salsa.

    Pofta buna!

    Mai multe articole pe aceasta tema:
    Tags | 


    COMENTARII

    "Pui picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa"

    Irina zice:
    frumuselelor, am pregatit reteta asta aseara.... a fost delicioasa!!!
    vineri, 27 iul 2012 la ora 16:33   


    ADAUGA COMENTARIU

    "Pui picant cu spanac si usturoi, cartofi wedges si salsa"

    captcha  = 



    copyright © 2011 frumusele.ro | Toate drepturile rezervate.
    Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din orice pagina a site-ului frumusele.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al administratorului site-ului.