frumusele.ro > Sanatate / Retete Sanatoase / Retete de vara: supa de rosii
logo frumusele.ro
facebook icon Facebook   |   Consiliere!   |   Contact

Aboneaza-te la NEWSLETTER!

Vrei sa primesti in fiecare saptamana pe email noutatile de pe frumusele.ro???


Aboneaza-te cu adresa ta de email si in fiecare miercuri vei primi articolele postate in ultima saptamana.

ABONEAZA-TE
Necesarul Zilnic de Calorii

Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR si personalizeaza-ti meniul in functie de rezultatul obtinut cu ajutorul calculatorului de calorii!


Valoarea RMB arată cantitatea minimă de energie necesară pentru a îndeplini in condiții normale funcțiile fiziologice esențiale ale organismului.

CALCULEAZA
 CONSILIERE !

Nu esti sigura de tinuta ta?

Vrei sa stii ce alta coafura ti s-ar potrivi?

Ai probleme cu silueta?

Ai nevoie de idei noi pentru manichiura ta?

Vrei doar o nota din partea noastra?

Scrie-ne ce sfaturi doresti si specialistele noastre iti vor raspunde imediat!

CONSILIERE

Sanatate

Frumusete

Moda si Stil

Divertisment


ReMedic.ro banner curatatcovoare.ro banner addox.ro schimb bannere


PARTENERI



NEWSLETTER

Vrei sa primesti saptamanal noutatile aparute pe frumusele.ro ? Te rugam sa introduci adresa ta de email:



frumusele.ro - TOATE SUNTEM FRUMUSELE !

Retete de vara: supa de rosii

Articol de Carmen | miercuri, 27 iun 2012 | Sanatate | Retete Sanatoase | 3094 vizualizari
Retete de vara: supa de rosii
facebook share

Vara, fiind foarte cald, nu prea mai poti manca ciorbe fierbinti asa ca iata o alternativa: o reteta delicioasa de supa de rosii, care se poate consuma rece, deci ... ideala pentru vara.

Pentru a prepara aceasta supa ai nevoie de rosii cat mai bine coapte, din acelea pe care le gasesti la piata la un pret chiar ridicol de mic, pentru ca nu mai arata prea "comercial".

Daca nu vrei sa risti sa cumperi rosii stricate, atunci cumpara de la piata rosiile care iti plac dar pastreaza cateva din ele si lasa-le pe pervaz sau in camara pana se coc bine si se mai inmoaie!


Ingrediente pentru 6 portii:

  • 1 kg de rosii bine coapte
  • 25 g de unt
  • 2 bucati telina, tocat fin
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 morcov mare, tocat fin
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 cuburi concentrat de legume (daca vrei un gust mai intens de legume)
  • 6 frunze mari de busuioc, plus cateva frunze pentru ornat
  • 1 lingurita de sos Tabasco (nu exagera cu acest sos, este extrem de iute)
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 6 linguri de smantana (sau lapte batut ori iaurt grecesc, natur)

  • Mod de preparare pentru supa de rosii



    Pentru a putea curata rosiile de pielita, trebuie oparite in apa clocotita, asa ca pune apa la fiert intr-o oala in care stii ca au loc rosiile si atunci cand incepe sa fiarba, scufunda rosiile timp de 30-40 de secunde.

    La rosiile mai coapte este posibil sa crape pielita mai devreme de 30 de secunde asa ca acestea trebuie scoase primele. Dupa cele 30-40 de secunde, scoate rosiile din apa si cu grija ca sa nu te frigi la degete, incearca sa cureti toata pielita de pe fiecare rosie in parte.
    Rosiile astfel curatate de pielita, trebuie curatate de cotor si tocate apoi in cubulete mici.

    Pune separat la fiert 900 ml de apa. Cand incepe sa clocoteasca, dizolva cuburile de concentrat de legume in ea si apoi stinge focul.

    Intr-o oala de 2l, topeste untul si caleste usor telina, ceapa si morcovul pana se inmoaie si devin aurii, adica aproximativ 5 minute. Adauga rosiile tocate si mai lasa cratita pe foc inca 2 minute dupa care adauga sucul de rosii si asteapta pana se ajunge din nou la punctul de fierbere.

    Toarna peste legumele calite cei 900 de ml de supa din concentrat de legume pe care ai preparat-o anterior si adauga frunzele de busuioc. Amesteca bine supa, acopera vasul cu un capac si las-o la fiert timp de 20-25 de minute.

    Dupa ce fierbe, stinge focul si mixeaza supa de rosii cu un blender (cu grija sa nu sapa pe tine) pana se omogenizeaza si devine ca o crema, condimenteaza apoi cu sosul Tabasco si cu sare si piper.

    Supa de rosii se serveste rece in boluri si se orneaza cu cate o lingura de smantana (sau lapte batut ori iaurt grecesc) si cateva frunze de busuioc pentru decor.

    Truc: Supa de rosii se poate pastra foarte bine si in congelator, in caserole bine inchise cu capac, timp de maxim 2 luni.

    Mai multe articole pe aceasta tema:
    Tags | 


    COMENTARII

    "Retete de vara: supa de rosii"

    Vali zice:
    supa de rosii yummiiiii
    marți, 17 iul 2012 la ora 23:14   


    ADAUGA COMENTARIU

    "Retete de vara: supa de rosii"

    captcha  = 



    copyright © 2011 frumusele.ro | Toate drepturile rezervate.
    Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din orice pagina a site-ului frumusele.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al administratorului site-ului.